Bij de aanschaf van een nieuwe keuken dient u te kiezen welk soort kookplaat u in de keuken wilt hebben. Wij zetten de voor- en nadelen van het koken op gas voor u op een rij.
In de meeste huizen zit standaard een gasaansluiting. Voordeel is dus dat er geen extra kosten gemaakt hoeven te worden om de aansluiting te organiseren. Gas is (op dit moment) niet duurder dan elektriciteit. Wel is het zo dat het verbruik bij koken op gas vaak veel hoger is dan bij een inductieplaat (bijvoorbeeld). Dit omdat er veel warmte naast de pan verdwijnt.
Gaskookplaten zijn vaak moeilijk schoon te maken. Doordat er allerlei hoeken en kieren op en aan een gasfornuis zitten kan hygiëne een moeilijk punt zijn.
In verhouding tot het koken op een inductiekookplaat of een keramische kookplaat is het koken op gas het minst veilig. Op een gasfornuis kan de vlam in de pan slaan. Ook blijft een gaskookplaat na de tijd nog vrij lang warm. Hierdoor kunt u zich lelijk branden.
Welke kookplaat past nu het beste in uw keuken? Waterink Keukens adviseert u op deskundige wijze.
Lees ook: het verschil tussen keramisch, inductie en gas koken
Waterink Keukens onderscheidt zich door een snelle, nette en volledige aflevering van het project. Dit kenmerkt zich in een aantal uitgangspunten:
Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan ons bedrijf. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij samen de interieur mogelijkheden en u gaat vol inspiratie naar huis. Mocht u nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op.
Neem contact met ons op